Resor till Kroatien

Kroatien har länge varit ett populärt resmål för svenska resenärer. Det är ett land som har ett varierat utbud av semesterorter, vare sig man söker sig till storstadsmiljö och uteliv i Dubrovnik eller bad och solsemester längs den Makarska rivieran. Kroatien är ett land som har en vana av att ta emot turister från hela världen då landet besöks av runt elva miljoner turister per år. Turism inom inlandet är inte lika vanligt, med undantag för städer som Zagreb och Varaždin, utan det är vanligare att resenärer besöker Kroatiens kustremsa.

Att besöka Kroatien
Kroatien är attraktivt på grund av sitt varma klimat, sina solstränder och sin billiga och goda mat. Landets kulinariska kultur beskrivs som sydeuropeisk, där många har missuppfattningen att den skulle vara mer influerad av östeuropeisk kultur. I Kroatien äter man mycket skaldjur och fisk, man gillar att tillaga risotto. Att beställa in en stor Pivo (öl på Kroatiska) kostar oftast inte mer än 20 khuna vilket motsvarar cirka 25 svenska kronor.

Vart man än reser i Kroatien finner man vacker natur, speciellt längs kusten. Landet är ett av de soligaste i Europa med sina 2600 soltimmar per år. Med båt (arrangerade turer finns att boka) kan man lämna fastlandet och besöka en av landets 1185 öar.

Att flyga till Kroatien
Flyg till Kroatien går att hitta billigt om man är ute i god tid. Priser varierar förstås och under sommaren är de något dyrare än andra perioder. Vill man smidigt boka resa och boende kan man göra det på till exempel http://resorkroatien.se/ som erbjuder paketresor där man själv kan välja om man vill resa charter, boka en all-inclusive eller planera in en seglarkryssning med vinprovning under er resa. Resemål innefattar Dubrovnik, Brac, Hvar, Makarska, Split, Istrien, Pula och Zadar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *