Gräddsifon- lite extra lyx i köket

En gräddsifon är kanske inte något som många har hemma i köket, men det är verkligen synd. Det är ett köksverktyg som i ett nafs skapar dekorativ grädde, mousse eller liknande. Även du som lagar mat eller bakar endast som hobby kan ha grädde lik den proffskockar har. Den blir betydligt fluffigare än den grädde du vispar på vanligt sätt. Med en gräddsifon kan man låta fantasin flöda och få inspiration till sin matlagning.

Hur använder man en gräddsifon?
Det enda som behövs för att använda en gräddsifon är själva sifonen, en lustgaspatron och något att fylla sifonen med. Man fyller bara gräddsifonen med det man önskar spritsa alternativt spruta ut. Du behöver verkligen inte begränsa dig till ren vispgrädde! Prova att göra mousse, soppa eller drinkar i din gräddsifon. Sedan sätter du i en lustgaspatron och trycker av för att driva ut innehållet. Du kommer nu att få härligt vispad konditorigrädde väldigt enkelt!

Att köpa en gräddsifon
När man väljer gräddsifon kan marknaden te sig som en jungel. Det finns väldigt många märken och prisklasser på marknaden. Köper du den billigaste gräddsifonen du kan hitta kommer du kanske bli besviken på dess kvalitet. De billigaste sifonerna är ofta lite mindre och tillverkade i billigare material. En viktig sak att tänka på är att det trots allt är patronerna som i framtiden kommer att kosta, så att betala lite mer för kvalitet kommer antagligen att löna sig. På sidan http://www.gräddsifon.se/ kan du få mer information om du vill veta mer om gräddsifoner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *