En grön gräsmatta tack!

Nu är våren här och vem vill inte gå barfota på en grön gräsmatta som smeker undersidan av fötterna? Hur ska man få den grön? Ska man ge den näring eller inte? Vatten ska den ha, men när då? Det finns ett antal metoder för att få till den där mjuka, gröna gräsmattan som får grannarna att häpna. Läs vidare här nedan, så ska det förhoppningsvis klarna.

Köp en gräsmatta
De flesta villor har en grön plätt, men kanske inte alltid så vacker. Varför då kan man undra?Kanske kan det vara så att gräsmattan fått en rejäl omgång i form av friktion, eller har solen gjort sitt, det vill säga torkat den så pass att den inte klarat av att återhämta sig på den vanliga omsorgen. Då kan det vara en idé att anlägga en ny. Det kan man göra antingen genom att så en omgång som blir till en förstärkning till befintlig gräsmatta, beroende på hur åtgången den är. Eller kan man köpa en ny gräsmatta, helt klar och bara att rulla ut.

Grönt är skönt
När man väl fått en gräsmatta är frågan hur den ska bevara den gröna sköna färg. Med sommar kommer oftast sol, och därmed en högre temperatur. Det riskerar att gräsmattan kan få sig en törn. Då är det viktigt att den inte torkar ut. Därför ska man vattna regelbundet. Ett tips är att vattna kvällstid, för då är solen inte lika stark och vattnet dunstar inte lika fort. Dessutom slipper man att vattna så ofta. Ett annat bra sätt att få en fin gräsmatta, är att hålla den kort, förslagsvis med en robotgräsklippare. Då krävs mindre vatten. Att få det grönt och skönt under fötterna är med andra ord inte så krångligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *