Dränering i Växjö

Att dränera husgrunden är mycket viktigt och absolut nödvändigt om man vill undgå att ens hus utsätts för exempelvis mögel, fuktskador eller vattenskador. Skador som kan uppstå i källaren kan också leda till problem i marken runt om huset vilket kan innebära rostskador i det långa loppet. När man köper ett hus så bör man alltid försöka förstå hur husets dränering står till och om det finns fuktskador som kan vara dyra att reparera.

Hur går det till?
För att dränera krävs det oftast professionell hjälp, men man kan garanterat förvänta sig bra hjälp med dränering i Växjö om man befinner sig i det området. Först och främst så börjar man med att gräva runt huset med exempelvis en grävmaskin. Vidare så bör man göra rent samt putsa husväggarna. Det bör inte finnas några sprickor. Nästa steg är att isolera själva grunden så att man vidare kan driva ut fukt genom värmeisolering. Vidare så bör man lägga samtliga dräneringsrör, vilka har som syfte att leda bort vatten. Efter detta så kan man täcka rören med geotextildukar och återställa tomten.

Olika dränerings metoder
Det finns främst 3 metoder som används när det gäller dränering. Den första metoden är genom dräneringsrör vilka läggs runt om huset med syfte att föra bort vatten från husgrunden. Man kan använda både styva och böjliga rör. En annan metod är att använda sig av Paltonmatta, vilket är en typ av plastmatta byggd av knappar. Dessa knappar placeras mot källarväggen och skapar ett gap mellan de två ytorna. På så sätt kan all fukt torka bättre. Den tredje metoden kallas för isodränering. Denna metod är baserad på en sorts plastkula som klarar av högt motstånd och fukt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *