Bra och användbara gräddsifoner

Om du vill ha perfekta, mjuka och fluffiga gräddtoppar på tårtor och andra bakverk är det smidigaste sättet att använda en http://www.gräddsifon.se/. Du kan inte bara använda den till grädde. Den fungerar utmärkt även till mousse och speciella soppor. Ja, du kan i princip använda den till det mesta.

Hur används en sifon?

Man fyller sifonen med till exempel grädde. Därefter skruvar du fast en patron fylld med lustgas. När du trycker på handtaget trycks grädden ut tack vare lustgasen. När innehållet når munstycket vispas det precis som när man använder en vanlig visp. Du kan byta ut munstycket till olika varianter så att det blir varierad form på grädden eller moussen.

För att kunna använda en sifons behövs patroner med lustgas. Lustgasen skapar ett tryck som pressar ut grädden och skapar den fluffiga känslan man får när man äter bakverk på ett bageri. Patronerna räcker mellan en till tre tryck. Därefter måste du byta patron och det går inte att fylla på en patron. Ett tips är att köpa många patroner vid samma tillfälle.

Sifonen är bra att använda när man behöver vara snabb. Att vispa för hand tar längre tid, är arbetsamt och grädden blir aldrig lika fluffig och fin. Köp en gräddsifon så slipper du vispa i en evighet och bli trött i handen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *